De locatie Schepenlaan-Koopvaardersplantsoen ligt in de recent vernieuwde wijk De Banne. Deze buurt is centraal gelegen in stadsdeel Noord, om de hoek van het metrostation Buikslotermeerplein van de Noord-Zuidlijn. Aan de Schepenlaan is de afgelopen jaren een nieuwe wijk met voornamelijk eengezinswoningen gebouwd. Aan de westzijde van deze wijk aan het Koopvaardersplantsoen kunnen 21 zelfbouwwoningen gebouwd worden. Het Koopvaardersplantsoen zal geheel opnieuw worden ingericht als stadspark.

De kavels zijn 20 meter diep en 120 m2 groot en hebben een bebouwbaar oppervlak van 180 m2 en een tuin van 60 m2. Er mogen drie bouwlagen worden gebouwd waarbij vanaf de eerste bouwlaag een balkon of erker is toegestaan. Parkeren is in de openbare ruimte.

Uniek aan deze kavels is dat het toegestaan is om het bouwvolume te splitsen in twee appartementsrechten. Dit biedt de mogelijkheid om op één kavel twee appartementen te realiseren voor bewoning maar ook om één appartement zelf te bewonen en de andere te verhuren (regulier of via bijvoorbeeld Airbnb). De appartementen zijn circa 90 m2 en hebben respectievelijk een tuin of een dakterras.

Opdrachtgever: Future Briks
Locatie: Amsterdam
Status: gerealiseerd
Fotografie: JoustraReid Architecten