Project Description

Al voor 1666 is de locatie aan de Bakenessergracht 8-10 in gebruik als pakhuis en steenopslag. In 1666 wordt het huidige pand, ‘Het Glashuys’ , gebouwd. Daarna heeft het oude pand vele bestemmingen gekend. Het vernieuwde ‘Glashuys’ biedt ruimte aan 8 bijzondere stadswoningen met fraaie buitenruimten. Op zorgvuldige wijze is rekening gehouden met de historische waarde en de kwaliteiten van de omgeving.
De oorspronkelijke achtergevel is 2,5 meter naar binnen gebracht, de originele structuur blijft zichtbaar als veranda. Het middenrisaliet van nr. 8 zal worden hersteld – zij het op eigentijdse wijze. Om de gemeenschappelijke entrees te verbijzonderen worden deze voorzien van een abstract bovenlicht. De overige gevelopeningen worden teruggebracht naar oorspronkelijke verhoudingen.
De royale verdiepingshoogte maakte het mogelijk om een aantal appartementen te voorzien van mezzanines die in combinatie met de vides de ruimtelijkheid benadrukken. De vides laten het licht tot diep in het pand doordringen.

Opdrachtgever: FutureBriks
Status: in uitvoering